Als je in opleiding bent voor medewerker peuterspeelzaal, dan zit je tot over je oren in de theorie over pedagogiek, verzorging en activiteitenbegeleiding. Eén factor waar je misschien minder over zult horen, is de kleding die geschikt is voor het beroep. Op de peuterspeelzaal wil je praktische, veilige kleding dragen die tegen een stootje kan en goed gewassen kan worden.

Dat betekent gelukkig niet dat je straks naar je nieuwe werk moet in een vormeloze hobbezak. De volgende damesmode-items zijn niet alleen geschikt om met kleine kinderen om te gaan, maar zien er ook nog eens stijlvol en verzorgd uit.

Loungewear

Loungewear is bedoeld om in te kunnen bewegen en is lekker zacht zonder uitstekende knopen en ritsen die de zachte kinderhuidjes pijn kunnen doen. Sweatpants, joggingbroeken, ruime sweaters en hoodies zijn soorten loungewear waarin je actief kunt werken en waarin je er toch fatsoenlijk uitziet voor de ouders.

Overhemd, blouse en broek

Veel mensen die met kinderen werken gaan voor basic kleren. Die zijn niet alleen praktisch, maar ook vervangbaar als er vlekken op komen die echt niet meer schoon worden. Een spijkerbroek is zo’n item dat bestand is tegen spelletjes op handen en knieën, ongelukjes van kinderen en de dagelijkse taken. Zo’n stevige broek combineert goed met een blouse of overhemd dat strak valt en het hele bovenlichaam bedekt.

Wikkeltops en -truien

Wikkeltruien zijn warm, zacht en elegant. Je kunt ze snel aan en uit doen als het warm wordt in de speelzaal of als je met de kinderen buiten gaat spelen. Ook niet onbelangrijk: een wikkeltrui of wikkeltop laat je er aantrekkelijk uitzien, iets wat voor een jonge vrouw belangrijk is. Toch is het nette kleding waarmee je als ambassadeur van je speelzaal een goede indruk geeft.

Jumpsuits

Een jumpsuit of playsuit is een lichaam bedekkend kledingstuk dat er elegant uitziet en toch veel bewegingsvrijheid geeft. In een jumpsuit kan je alle taken uitvoeren die bij je werk horen en er toch gracieus uitzien. Kies voor een model met lange mouwen in de winter en korte mouwen in de zomer en bestel een jumpsuit van stevig ribkatoen of denim.