In afgelegen delen van het platteland is de dichtstbijzijnde school helaas vaak niet om de hoek, en de kleinste kindjes in de kleuterschoolleeftijd hebben nog niet de kracht en het verkeersinzicht om op eigen houtje kilometers ver naar school te fietsen. Gelukkig kan een kleuterschool in dergelijke gevallen busjes inzetten om deze leerlingen thuis op te halen.

Natuurlijk worden aan zo’n busjes hoge veiligheidseisen gesteld, en het bedrijf WorkSystem biedt accessoires die zowel het vervoersmiddel zelf evenals de inzittenden ervan extra goed beschermen.

Bullbars

Een bullbar is een stevig stalen beschermingsmiddel dat op maat gemaakt wordt door WorkSystem. Deze wordt aan de voorzijde van het busje gemonteerd en beschermt het voertuig in geval er een aanrijding plaatsvind. Op de bullbar kunnen bovendien lampen en ledverlichting worden gemonteerd, erg handig wanneer kleuters naar school moeten worden gebracht in dichte mist of in de ochtendschemer.

Bumperbescherming

Dit is een dunne roestvrijstalen beschermlaag voor de bumpers van een busje voor leerlingenvervoer. Als er vaak schooltassen en andere spullen in het busje worden vervoerd, lopen de bumpers geen krassen of deuken op bij het in- en uitladen. Zulke bescherming is ook handig wanneer het busje door de conciërge wordt gebruikt om materiaal te halen en wanneer het meegaat op schooluitjes.

Treeplanken

Een ander handige accessoire van WorkSystem is een treeplank die aan de zijkant van het busje gemonteerd wordt. Kleuters hebben korte beentjes en hebben vaak moeite om via een schuifdeur uit een busje te stappen. Met een treeplank wordt deze afstand gehalveerd.

Waarschuwingslichten

Een groepje kleuters is de meest kostbare lading die een schoolbusje kan bevatten. De parkeerplek bij het schoolplein kan een drukke omgeving vol fietsers en auto’s zijn, en een waarschuwingslicht zal de aandacht van het overige verkeer trekken. Deze verlichting van WorkSystem zorgt dat de kleintjes, die zelf nog niet zoveel overzicht hebben, veiliger in- en uit het schoolbusje kunnen stappen.