Samen met de peuters worden er informatieve activiteiten uitgevoerd. In de maand oktober tijdens herfst, wordt er een herfstwandeling in het bos gedaan. Op die manier maken de peuters kennis met seizoenen. In de maand december zullen Sinterklaas en Kerstmis gevierd worden. In het voorjaar zullen de peuters naar een dichtbij zijnde kinderboerderij gaan om de lammetjes te zien en in deze maanden zullen paas activiteiten plaats vinden.

De verjaardagen van peuters worden feestelijk gevierd. De peuter wordt op deze dag extra in het zonnetje gezet. Dit gebeurt met een feestelijke muts, liedjes, kaarsjes en traktatie.

Bij een verjaardagsfeestje hoort een traktatie. Hierbij is het belangrijk als ouder, dat er wordt gelet op de grootte van de traktatie. Het gaat niet om de hoeveelheid van een traktatie, maar om de gezelligheid. Om de gezondheid van de peuters optimaal te houden, worden er bij de traktaties zo min mogelijk snoep geadviseerd. Fruit stukjes kunnen voor peuters nog lekkerder zijn en dit is gezonder.

Op speciale dagen denk hierbij aan een afscheid van een peuter bestaat er de mogelijkheid om het speciaal af te ronden en wordt er succes gewenst op de basisschool.